EMDR na een trauma rond de geboorte

EMDR na een trauma rond de geboorte

Heb je na een zware bevalling nachtmerries of angsten? Zie je steeds weer de nare herinnerings-beelden voor je of ben je enorm bezorgd om je baby? Dan kan het zijn dat je last hebt van een trauma. Bij BabyBonding kun je met EMDR je trauma goed en snel laten behandelen. Bel vrijblijvend voor informatie of een afspraak 070 3260268.

EMDR; Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een nieuwe behandelmethode om traumatische ervaringen te verwerken. Door EMDR therapie wordt op een eenvoudige manier via oogbewegingen het natuurlijke verwerkingssysteem gestimuleerd.

Trauma
Na een traumatische bevalling kan het moeilijk zijn je leven weer op de rails te krijgen. Naast het feit dat je leven op zijn kop staat door de geboorte van je baby, heb je ook je moeilijke bevalling te verwerken. Als angsten, somberheid, zorgen of nare herinneringen je functioneren belemmeren, dan spreken we van een trauma. Dan is het belangrijk om hulp te zoeken bij de verwerking. De klachten kunnen namelijk ook in de weg staan bij het contact met je baby.

Traject
Het EMDR traject is kortdurend. Als het gaat om een trauma door een éénmalige ingrijpende gebeurtenis, bijvoorbeeld een traumatische bevalling, ben je vaak al na enkele consulten in staat om al je dagelijkse bezigheden weer op te pakken.

Ben je benieuwd wat BabyBonding voor jou kan betekenen? Bel voor informatie of een afspraak 070 3260268.

Ervaringen
‘ongelooflijk dat ik na twee consulten rustig aan de herinnering kan denken zonder de eerdere pijn, verdriet en boosheid’
‘ik heb het gevoel alsof ik eindelijk weer terug in mijn eigen lijf ben’
‘Het voelt nog steeds heel bevrijdend’
‘de opdringerige beelden en herinneringen zijn weg, ik heb bakken vol energie en weer zin om dingen te ondernemen!’
‘ik ben niet meer bang voor een volgende bevalling, nu kan ik rustig een beslissing maken over een eventuele volgende baby’
Lees meer ervaringen.