Ervaringen EMDR

Ervaringen EMDR

Angelica: Hey Yolanda, je hebt nog steeds mijn verhaal tegoed. Het is alweer bijna een jaar geleden, het wordt tijd 2017 echt af te sluiten voor mij, dus bij deze mijn verhaal.Overigens gaat het hier dus nu super goed! Jesse is een wijs en bijdehand mannetje met nu al een eigen mening en karaktertje. Een kleine clown van 15 maanden, Zelf ben ik weer volledig aan het werk. Steven en ik zijn nu aan het proberen voor een 2 de wondertje. Dus het gaat allemaal super goed! Mede dankzij jou gaat het nu zo goed! Heel erg bedankt daarvoor! liefs Angelica.

Mijn zoontje Jesse was 5 maanden toen ik per ongeluk op de site van Yolanda terecht kwam. Jesse sliep s nachts erg slecht, kwam elk uur wel en overdag had ik nog nooit meegemaakt dat hij langer sliep dan 30/45 minuten. Jesse had tot 10 weken überhaupt nooit langer dan een half uur achter elkaar geslapen en huilde de hele dag/nacht door. Het enige moment dat hij niet huilde was tijdens het voeden. Na behandeling tegen het Kiss syndroom ging het vanaf 10 weken tot 4 maanden in ieder geval s nachts heel goed met slapen en kwamen er overdag zelfs lachjes tevoorschijn. Ik ging dus aan het werk. Vanaf dat moment kwam Jesse elke nacht! Huilend werd hij wakker, maar zodra ik hem aanraakte sliep hij direct verder. Na een aantal weken was ik kapot. Geen kans gehad om bij te komen van de kraamperiode, wat niet bepaald een roze wolk was. Geen kans gehad om te genieten van het wondertje wat er nu was. Geen kans om mezelf weer te zijn of het gevoel te hebben een goede moeder te zijn.

Ik hoorde tijdens een verjaardag iets over trauma s bij kleine kinderen waardoor ze slecht kunnen slapen en Emdr. Zo stuitte ik per ongeluk op de site van Yolanda en ik kon mijn ogen niet geloven. Zoveel verhalen waar ik iets in herkende. Ik heb haar gelijk gebeld maar kon eigenlijk niet eens meer onder woorden brengen waarvoor ik belde. Uiteindelijk een afspraak gemaakt voor mezelf zonder Jesse, zodat we rustig konden praten en om te kijken wat ze voor ons kon betekenen. Tijdens de intake kwamen we er al snel achter dat ik eerst een aantal trauma s te verwerken had (miskraam vlak voor Jesse, te?! snelle bevalling, navelomstrengeling, huilbaby, het gevoel te falen als moeder). Daarna konden we dan kijken of het nodig was dat Jesse mee zou komen.

Na de eerste EMDR behandeling was ik direct al een stuk kalmer en kon ik over de situatie praten, ook met anderen. Na een aantal EMDR behandelingen had ik eindelijk niet meer het gevoel te falen als moeder of het gevoel dat mijn lichaam faalde. En Jesse?! Jesse sliep ineens de nachten weer door en begon zelfs overdag langer te slapen dan 30/45 minuten. Na de Emdr heb ik nog een aantal coachingsgesprekken gehad met Yolanda. Wat ben ik blij dat ik haar heb gevonden en dat zij mij uiteindelijk het gevoel terug heeft kunnen geven een goede moeder te zijn! Zij heeft mij mijn vertrouwen in mijn eigen kunnen gegeven! Thanks daarvoor! En gues what?! Ik durf zelfs te denken aan een 2e kindje

Na de geboorte van een tweede kindje: Hey Yolanda, Super bedankt voor je kaartje en cadeautje! Het gaat heel goed met ons. Lianne is een schatje en Jesse is een trotse grote broer. Ik merk dat ik nog steeds veel heb aan onze gesprekken en jou coaching! Ik heb veel meer zelfvertrouwen in het moederschap en dat mede dankzij jou. Dank je wel daarvoor!!

Annelies: Na een hele snelle heftige, maar uiteindelijk goed verlopen bevalling had ik een zeer onrustige baby die vooral ’s nachts veel huilde. Het lukte me niet om haar voor 24.00 uur op bed te leggen. Niet alleen het slaaptekort, maar ook de heftige bevalling zorgden ervoor dat ik uitgeput raakte en niet kon genieten van mijn jonge gezinnetje. Na een gesprek met de verloskundige bleek ik een trauma overgehouden te hebben aan de bevalling. Mijn dochter had klem gezeten met haar hoofdje waardoor de bevalling erg spannend en pijnlijk was geweest. Mijn verloskundige raadde me aan om naar een psycholoog te gaan en EMDR therapie te volgen. Daarnaast vroeg ze me of ze voor mijn dochter een afspraak op de huilpoli zou maken in verband met haar onrust. Over het laatste wilde ik nog even nadenken totdat ik de website van BabyBonding tegenkwam.

Bij Yolanda had ik direct het gevoel dat ik open kon vertellen hoe ik me voelde. Na een consult voor mijn dochter ben ik zelf bij haar in therapie gegaan. Tijdens de evaluatie na de twee behandelingen bleek dat ik inmiddels terug kan kijken op de bevalling zonder er heftige emoties dan wel nare herinneringen bij te hebben. Ik ben de bevalling niet vergeten, maar heb het een plekje kunnen geven. Ook heb ik in het dagelijks leven geen last meer van flash backs. Mijn partner zei laatst dat hij merkte dat het beter met me ging. Voor mij een van de mooiste complimenten. Met mijn dochter gaat het ontzettend goed. We zijn aan de slag gegaan met de tips die Yolanda ons had gegeven en onze dochter slaapt ’s nachts als een roos!

Twee jaar later: Wij zijn op 14 juli de trotse ouders geworden van onze zoon. Ik ben ’s ochtends ingeleid  en na een zeer snelle bevalling was hij er. Geen schouders die vastzaten dit keer of andere gekkigheid. We hebben nog nooit zo’n relaxte baby mee mogen maken! Binnen een half uur dronk hij bij mij. Oftewel: ik zit voor het eerst van mijn leven op een roze wolk na de bevalling!

 Dit wilde ik je toch echt even laten weten. Ik ging ook met veel vertrouwen de bevalling in en dat heeft denk ik ook wel bij gedragen aan het hele gebeuren.

 Bedankt voor alle vertrouwen wat je altijd in me hebt gesteld. Wij genieten nog lekker even door van onze jonge kinderen en ik laat zeker nog weer wat van me horen.

Danielle: Anderhalf jaar terug paar sessies EMDR bij jou gedaan in verband met traumatische bevallingen, maar nu een piepklein geheimpje, zwanger van nummer 3! Ik voel me lichamelijk en emotioneel goed. Is voor mij ook weer een bevestiging dat de EMDR alle trauma gevoelens er vanaf hebben gehaald. We hebben er goed over nagedacht of we nog een 3e wilden, in verband met mijn voorgeschiedenis, maar de wens was te groot!

Een jaar later:  Hier gaat het goed. L is vandaag 13 maanden oud. Ik weet niet meer of ik je na de bevalling had gemaild….

Maar is een ingeleide bevalling geweest, pittige ontsluiting, 50 minuten persen en ze was er! En met 3 uur mochten we naar huis. Geen complicaties. Wat een heerlijkheid. ‘S nachts in het donker naar huis, niemand die je ziet en zo met haar thuiskomen. ’s Ochtends de oudste 2 erbij. En hele andere bevalling en een hele andere kraamweek. Dat zet wel de toon ook voor de tijd erna. We genieten volop van haar en van de oudste 2 natuurlijk ook. Deze goede bevallingservaring voelt toch ook weer helend, terwijl de EMDR al zoveel heeft gedaan. Ook heel dankbaar dat we ook dit mochten meemaken, dat het goed kan en mag gaan.