Huilbaby troosten

Huilbaby troosten

Huilt je baby veel of heb je een huilbaby? Wil jij je baby niet (alleen) laten huilen en word je gek van de tegenstrijdige adviezen?
BabyBonding gaat met jou op zoek naar de oorzaak van het vele huilen, leert hoe je baby goed en ontspannen kan slapen, en geeft je alle tools om veilig en effectief te troosten met de zeer effectieve BabyBonding troostmethode, Happiest Baby methode of PresentChild methode. Bel vrijblijvend voor informatie of een afspraak 070 3260268.

‘Help waarom kan ik mijn baby niet troosten?’
Niet weten waarom je baby huilt en je baby niet kunnen troosten, drijft veel ouders tot wanhoop. Bij meer dan 95 % van de huilbaby’s heeft het huilen helemaal géén medische oorzaak, zoals een voedingsallergie of reflux. Er is dus iets anders aan de hand, en daarbij helpt BabyBonding je!

Veel ouders hebben vragen en twijfels als hun kindje veel huilt, en ze vragen zich af wat ze het best kunnen doen om hun baby te troosten. Omdat huilen en slecht slapen van je baby vaak samen gaat, wordt vaak door professionals geadviseerd om de baby of huilbaby zelf en alleen, zonder aanwezigheid of hulp van de ouder, in slaap te laten vallen. Baby’s zouden dan leren om zelfstandig te slapen. Zelfstandig in slaap kunnen vallen zou het slapen zelf verbeteren en verlengen, waardoor de baby meer uitgerust zou zijn en, uiteindelijk, minder zou gaan huilen.

 Huilen en stress
Alleen, het zelfstandig in slaap moeten vallen, zonder hulp en aanwezigheid van een ouder, gaat bij de baby echter vaak gepaard met lang huilen. Onderzoeken tonen ook aan dat een baby helemaal niet in stáát is zichzelf te kalmeren en te ontspannen, en ook dat het alléén huilen, zonder de aanwezigheid van een ouder, de baby veel stress geeft. En die vele stress, zo is ook aangetoond, is ongezond voor de (hersen)ontwikkeling van de baby.

De stress blijkt ook niet te zijn opgehouden als de baby na verloop van tijd is gestopt met huilen. Als de baby dan in slaap is gevallen blijkt het stresshormoon cortisol bij de baby toch nog onverminderd hoog te zijn. De ongezonde invloed op de (hersen)ontwikkeling houdt dan dus nog stilletjes aan.

Beter is het om de omstandigheden zo te creëren dat je baby op een ontspannen manier in slaapt valt en leert dat slapen fijn. Dát ontdek je bij BabyBonding.

Op zoek naar de oorzaak
BabyBonding leert je om te gaan met het slapen van je baby, en helpt je met de belangrijke zoektocht naar de oorzaak van het vele huilen van jóuw baby. Aan de hand van wat je vertelt krijg je concrete tips en informatie over de behoeften van specifiek jouw kleine baby. Tot slot leer je ook te troosten met de BabyBonding methode en de Happiest Baby methode. Met deze zeer effectieve methoden troost je je huilbaby binnen enkele seconden tot minuten en slaapt je baby ook beter en langer. Met de tips en de Happiest Baby troost-methode vermindert het huilen direct, kun je weer contact maken met je baby, en genieten van elkaar.

Traject
Meestal zijn één a twee consulten voldoende. Na het eerste Happy Babyconsult kun je je baby beter troosten en de babysignalen en de behoeften van je baby, beter herkennen. Daardoor wordt het huilen snel sterk verminderd en ontstaat er veel meer rust.

Ben je benieuwd wat BabyBonding voor jou kan betekenen? Bel voor informatie of een afspraak 070 3260268.

Ervaringen:
‘van acht uur huilen naar een kwartiertje per dag! Alsof ik een andere baby mee naar huis heb genomen’
‘ze huilt nu alleen nog maar als er écht iets is’
‘ik kan nu eindelijk herkennen waarom ze huilt’
‘eerst huilde ze de hele dag en kon ze niet langer dan 20 minuten slapen, nu huilt ze alleen als ze honger heeft en slaapt ze twee uur achter elkaar’
‘ik had nooit verwacht dat dat de oorzaak zou zijn van het huilen’
‘waarom heeft niemand me dat eerder verteld?
’twee keer een ziekenhuis opname zonder dat het succes had en nu is er na één consult een wereld  van verschil, hij is te troosten en slaapt!!’
Lees Sarah’s verhaal over huilbaby Jef.
Lees meer ervaringen.