Ervaringen huilbaby

Ervaringen huilbaby

Sarah uit België, komt met Jef van 2 maanden. Jef huilt ontroostbaar tot wel 5 uur per dag en op sommige dagen de hele dag. Hij is twee keer opgenomen in het ziekenhuis in verband met het vele huilen, één keer via de eerste hulp. Zijn voeding is aangepast maar het huilen is niet verminderd.

Na één Happy Baby consult schrijft Sarah:
Het vele huilen is gestopt. Jef ligt hier heerlijk te slapen naast mij, het is echt prachtig om te zien! Hij heeft vanmiddag 2,5 uur aan een stuk geslapen. Dat hebben we nog nooit gezien!! We zijn echt blij dat we de rit naar Den Haag hebben gemaakt. We kunnen nu samen genieten van ons lieve zoontje en hij voelt zich zelf ook duidelijk veel beter. Hij heeft zojuist een kwartiertje naar zijn mobieltje gekeken en hij lag te kraaien van de pret. Ook dat is de eerste keer!! Ik denk dat hij zo vrolijk is omdat hij goed had geslapen voordien.

Je ziet het: we hebben vertrouwen in de toekomst nu. We hadden nooit gedacht dat het verschil zó groot zou zijn op zo’n korte tijd. Heel erg bedankt dus! Wij sturen vanaf nu alle jonge ouders met huilbaby’s jouw kant uit.

Lees Sarah’s verhaal in een aangrijpende brief. Deze brief werd op 24 juni 2014 door BabyBonding voorgelezen tijdens de Happiest Baby workshops op de NIP studiedag over excessief huilende baby’s.

Baby, 10 weken oud, werd aangemeld omdat ze overdag tussen 6 uur s’ ochtends en 1 uur s’ nachts nauwelijks sliep, alleen zeer korte hazenslaapjes. Moeder Annemiek: ‘De Happiest Baby methode werkt super! Mijn dochter is nu heel ontspannen en valt binnen een paar minuten in slaap als we de methode toepassen, echt ongelooflijk!! Ze slaapt nu van voeding tot voeding. We zijn echt heel blij dat ik naar je ben toegegaan’.

Sara komt met haar kindje van 8 weken. Haar dochter is toenemend onrustig en slaapt steeds minder goed. Vooral tussen zes uur  ’s middags tot een uur of negen ’s avonds maar ook regelmatig tot één uur ’s nachts valt ze niet in slaap. Na een ruime week mailt Sara: Ik wou je al veel eerder berichten, maar ik kwam er telkens niet aan toe. Het slapen gaat veel beter, ik zie echt een vooruitgang. Het voornaamste dat daaraan bijdraagt naast de andere tips is mijn houding. Het hielp me erg dat je mij zei dat dit (niet willen slapen, bij mama willen zijn) er gewoon bij hoort en dat ik het goed doe. Ik liet mij te veel beïnvloeden door de heersende mening dat je baby moet slapen en eten volgens schema’s en dat je dat met ferme hand moest aanhouden. Nu ben ik veel relaxter en heb ik veel meer geduld, het hoort er immers bij en gaat vanzelf over. Ik volg alleen nog maar mijn intuïtie en dat gaat hartstikke goed. Al met al veel meer rust in huis en de ” spitsuur” momenten zijn veel ontspannender. Bedankt voor je hulp!

Dorine: ‘Het gaat buitengewoon goed hier met onze zoon. Al heel gauw na jouw sessie. Hij huilt nu als een ‘normale’ baby’ en is ontzettend vrolijk. En verder slaapt hij overdag veel langer door, soms zelfs drie en een half uur!’. Onze zoon huilde om de haverklap, schrok van geluiden en sloeg zichzelf wakker met zijn nog ongecontroleerde armen. De tips hebben goed geholpen, de Happiest Baby methode gaf veel rust waardoor hij ook niet meer van die hazenslaapjes houdt, maar gewoon lekker aan een stuk door slaapt. Wij zijn enorm geholpen met het consult!.

Danielle: Via mijn schoonzus kwam ik bij Yolanda terecht. Ons zoontje heeft verborgen reflux en was de eerste maanden erg onrustig. Door alle adviezen en tips van anderen kon ik niet meer goed bij mijn moedergevoel en raakte mijn (in)zicht vertroebeld. Yolanda heeft mij weer in mijn kracht gezet als moeder en heeft praktische tips gegeven om mijn zoontje rustig te krijgen en beter te laten slapen. Diezelfde dag met de tips aan de slag gegaan en meteen resultaat. Ik ga weer op mijn moedergevoel af en er is veel meer rust.

Ellen:  Nadat ik van alles geprobeerd had om mijn dochter van 5 weken in slaap te krijgen ben ik bij Yolanda terecht gekomen. Wat een oplossing! Met paar kleine handelingen viel ze binnen een minuut in slaap terwijl we daarvoor minstens een uur bezig waren.

Nicole: Ik weet niet of je je mij/ons kunt herinneren maar een klein anderhalf jaar geleden hebben wij een paar persoonlijke consulten gehad naar aanleiding van ons pasgeboren dochtertje Ines dat heel moeilijk sliep toen en waarbij wij erg worstelden met het laten huilen wat door onze omgeving werd gepropageerd. Wij moesten voor ons werk ook al vrij snel na de consulten naar Bangladesh vandaar dat we erg verlegen zaten om advies. Gelukkig hebben we ontzettend veel gehad aan jouw adviezen, artikelen, informatie over de Happiest Baby methode en allerlei nieuwe inzichten. Het belangrijkste dat je ons hebt meegegeven, is luisteren naar je gevoel en dat zei heel duidelijk niet laten huilen is geen verwennen. Heel veel dank voor alle hulp toen!

Andere reacties:
‘ik geloof mijn ogen niet, valt ze nou in slaap?’
‘ohhh, had ik dit maar eerder geweten!’
‘van acht uur huilen naar een kwartiertje per dag! Het is alsof ik een andere baby mee naar huis heb genomen’
´de hazenslaapjes zijn verleden tijd, ongelooflijk, hij slaapt nu wel twee uur achter elkaar’
‘ze huilt nu alleen nog maar als er écht iets is’
‘ik kan eindelijk herkennen waarom ze huilt’
‘het is zo eenvoudig op te lossen, dit zou iedereen moeten weten’
‘nu kan ik eindelijk gaan genieten’
‘nogmaals veel dank voor alles, het was zo fijn en waardevol. Ik heb mijn partner ook uitgebreid geïnformeerd en die is ook erg blij!’
‘the best way I know to calm crying babies.’- 
Stanley Inkelis, MD, Director, Pediatric Emergency Medicine, Harbor-UCLA Hospital
‘a toolkit for making happy babies and happy parents.’ – Lewis Leavitt, MD, Director, Center on Human Development, University of Wisconsin
As seen on Dr. Phil!’
‘Roll over dr. Spock- 
The New York Times
‘The 5 S’s promote attachment and bonding and can calm even frantic babies!’– Attachment Parenting International (API)