Ervaringen slaapcoaching baby, peuter en kleuter

Ervaringen slaapcoaching baby, peuter en kleuter

Claudia: Ook het slapen van onze dochter gaat heel goed sinds ons bezoek aan jou. De meeste van jou tips hebben we direct doorgevoerd en het werkt! Ook hebben we zelfs al een paar nachten gehad dat ze doorslaapt, echt super fijn. De grote test was natuurlijk de geboorte van haar broertje, maar ondanks de drukte blijft het slapen gaan goed gaan, we houden vast aan het ritueel en vooralsnog gaat dat heel goed. Je tips hebben ons de handvatten gegeven en het vertrouwen dat we op de goede weg zitten, bedankt hiervoor!

Demelza komt met baby Jenna die twee tot zes keer per nacht wakker wordt en overdag alleen maar hazenslaapjes van 30 tot 45 minuten doet. Demelza mailt na een week: Vorige week woensdag ben ik samen met mijn dochter bij je langs geweest. Ik wil je graag even laten weten hoe het nu gaat. Sinds vorige week vrijdag maakt Jenna overdag prachtige slaapjes! In een ontzettend korte tijd valt ze rustig en ontspannen in slaap. Heerlijk uitgerust wordt ze wakker. Tot vorige week was ze eigenlijk na een uur alweer moe. Nu is ze tussen haar slaapjes door twee uur wakker en kan zij ook heerlijk spelen.

De nachten waren eerst nog hetzelfde, maar in de loop van de week werd Jenna ipv om de twee uur om de drie uur wakker. En vannacht slechts 1x!
Ik ben enorm trots op mn knappe dochter en ik ben jou enorm dankbaar voor alles. Wel baal ik nu nog meer van het laat maar huilen advies dat ik overal kreeg en het feit dat ik dat aanvankelijk had opgevolgd. Helaas kan ik dat nu niet meer terug draaien.
Ik hoop dat jouw methode snel nog veel bekender wordt, baby’s hoeven dus echt niet te huilen!

Jacintha: Weer even een berichtje van ons… een FANTASTISCH bericht want we zijn er door!!! Mika slaapt sinds 2 weken heerlijk door in zijn nieuwe peuterbed! Zelfs met nog weer een verhuizing tussendoor gaat het echt super goed. Tjonge wat een verademing! Dank je wel voor je luisterend oor en goede adviezen! Hartelijke groet, Jacintha

Marinka: Yolanda heeft mij met hart en ziel geholpen om vervelende gevoelens rondom mijn bevalling te verlichten. Ook had ik veel aan concrete liefdevolle tips over mijn baby qua slapen en voeden maar het meeste had ik aan haar vertrouwen in mij. Ze zette mij in mijn kracht als moeder en dat had ik nodig.

Baby, 10 weken oud, werd aangemeld omdat ze overdag tussen 6 uur s’ ochtends en 1 uur s’ nachts nauwelijks sliep, alleen zeer korte hazenslaapjes. Moeder Annemiek: ‘De Happiest Baby methode werkt super! Mijn dochter is nu heel ontspannen en valt binnen een paar minuten in slaap als we de methode toepassen, echt ongelooflijk!! Ze slaapt nu van voeding tot voeding. We zijn echt heel blij dat ik naar je ben toegegaan’.

Sara komt met haar kindje van 8 weken. Haar dochter is toenemend onrustig en slaapt steeds minder goed. Vooral tussen zes uur  ’s middags tot een uur of negen ’s avonds maar ook regelmatig tot één uur ’s nachts valt ze niet in slaap. Na een ruime week mailt Sara: Ik wou je al veel eerder berichten, maar ik kwam er telkens niet aan toe. Het slapen gaat veel beter, ik zie echt een vooruitgang. Het voornaamste dat daaraan bijdraagt naast de andere tips is mijn houding. Het hielp me erg dat je mij zei dat dit (niet willen slapen, bij mama willen zijn) er gewoon bij hoort en dat ik het goed doe. Ik liet mij te veel beïnvloeden door de heersende mening dat je baby moet slapen en eten volgens schema’s en dat je dat met ferme hand moest aanhouden. Nu ben ik veel relaxter en heb ik veel meer geduld, het hoort er immers bij en gaat vanzelf over. Ik volg alleen nog maar mijn intuïtie en dat gaat hartstikke goed. Al met al veel meer rust in huis en de ” spitsuur” momenten zijn veel ontspannener. Bedankt voor je hulp!

Esther: Onze dochter van 3.5 jaar wordt vaak wakker ’s nachts en wil dan steeds aan de borst. Een half jaar geleden kwam ze alleen in de vroege ochtend weer bij ons in bed liggen. Maar sinds ik hoogzwanger was van haar zusje – die 3 maanden geleden geboren is – komt ze soms al vanaf 23u ’s nachts en is ze iedere paar uur wakker om vervolgens de borst te eisen. Ze komt zelfs veel vaker dan haar baby zusje… met moeheid en gewichtstoename tot gevolg. We vragen ons nu af hoe we het op een kindvriendelijke manier voor elkaar kunnen krijgen dat onze peuter weer beter slaapt en minder aan de borst komt ’s nachts.

Na twee consulten: Ze drinkt nu dus nog 1x voor het slapen en 1x ’s ochtends, en ’s nachts maakt ze ons meestal nog 1x wakker als ze bij ons komt liggen. Ze komt wel nog iedere nacht naar ons bed toe, maar dat is soms ook pas later in de nacht (bv rond 3:30u). En als ze dan in bed komt, weet ze dat ze niet aan de borst kan. Belangrijker nog, daarna wordt ze meestal niet meer opnieuw wakker tot een uur of 6 ’s ochtends. Dus dat is een groot verschil met de vele keren dat ze anders wakker werd in de vroege ochtend. Tot nu toe zijn we al heel erg tevreden! We zijn erg blij dat ze niet meer zo vaak wakker wordt en dat ze alleen ’s avonds en ’s ochtends nog aan de borst drinkt. Dank voor je hulp!

Tjimkje: Onze dochter is vanaf haar 2e week al een (zoals we het toen nog noemden) slechte slaper geweest. Ze deed overdag alleen maar hazenslaapjes en wou niet alleen zijn. Toen ze een dik jaar was lagen we uren bij haar bedje tot ze in slaap viel.  Ook werd ze ’s nachts nog meerdere keren wakker. Slopend was het en we waren radeloos. Toch zei mijn gevoel altijd dat ik haar niet wou laten huilen om zo “te leren slapen”. Al googelend kwam ik op de website van Yolanda terecht. En wat ben ik daar blij om! Ik heb een aantal keren een telefonisch consult met Yolanda gehad en zo kregen we tips en adviezen. Het heeft ons veel tijd en geduld gekost maar inmiddels hebben we een meisje die heerlijk zelf naar dromenland vertrekt, een lange middagdut doet en met regelmaat ’s nachts doorslaapt! En dat alles hebben we bereikt zonder onnodige tranen. We zijn trots op haar maar ook op onszelf. We zijn Yolanda erg dankbaar dat ze ons hierin geholpen heeft. Ontzettend bedankt voor alles.

Karli: We approached Yolanda for the first time when our daughter was experiencing ongoing sleeping problems at the age of 11 months. Yolanda was able to suggest various methods and advice that we could begin implementing immediately. This gave us a lot of confidence as we noticed immediate change in the behaviors of our daughter and her sleeping patterns. Over the past 18 months I have resumed contact with Yolanda on various occasions when my daughter has experienced sleep regressions, gone through periods of change and new phases. She has been able to coach us through these experiences with sound advice, various techniques to try depending on the situation and we have always been extremely satisfied with the outcome. Yolanda we thank you for your expertise and have truly learnt a lot about our daughter and ourselves through our consultations with you.

Annemieke: Onze kleine Jort was al vanaf het begin een moeilijke slaper en werd ’s nachts een aantal keer huilend wakker. Wanneer je hem oppakte viel hij snikkend weer in slaap en duurde het wel een half uur om hem weer rustig te krijgen. Hij kon alleen slapen wanneer wij hem wiegden of naast hem lagen. Zodra hij weer een half uurtje in zijn eigen kamer sliep werd hij wakker en begonnen we weer van voor af aan. Veelal krijg je het advies om je kindje in zijn eigen kamer en bedje te laten slapen. ‘Gewoon’ door laten huilen, vooral niet oppakken, wiegen of bij hem liggen. Vooral het door laten huilen paste totaal niet bij ons en daarom zocht ik naar een baby vriendelijkere aanpak. Na een jaar zelf ook bijna geen nachtrust te hebben gehad kwam ik op internet BabyBonding tegen. Na een consult bij Yolanda constateerde zij dat Jort helemaal geen slaapprobleem had, hij miste gewoon mijn aanwezigheid. Geen slaapprobleem?? Eerst zien, dan geloven natuurlijk. Maar na een aantal dagen aan co-sleeping te hebben gedaan hadden wij een heel ander kind. Niet meer overstuur, niet meer uren naast een bedje staan, geen frustratie………..eindelijk rust. Jammer dat wij dit niet eerder hebben geweten, we zijn echt super blij met het resultaat!

Sarah: Het wonder is geschied! Ons dochtertjes nu 8 maanden, slaapt sinds 2 weken 2 keer per dag minimaal 3 kwartier maar vaak ook een slaapje van zeker anderhalf uur! Daarnaast heeft ze deze week al 2 keer doorgeslapen van ongeveer 11 uur ’s avonds tot 7 uur ’s morgens! Ik ben blij dat ik naar mn gevoel en jou heb geluisterd en nooit heb laten huilen e.d.!

Linda: Na 1,5 tobben met onze dochter Noortje ben ik gaan zoeken op internet en kwam ik op de site van Yolanda terecht. Deze sprak mij gelijk aan maar de twijfel was er wel want we hadden inmiddels als zoveel geprobeerd zonder enig succes. Maar na het lezen van de goeie ervaringen van andere ouders heb ik Yolanda toch een email gestuurd en 2 weken later zaten we bij haar op consult. Hadden we Yolanda maar eerder gevonden denken we nu.
Want wat een verschil! Van een meisje dat s’avonds met geen mogelijkheid in slaap was te krijgen, steeds overstuur wakker werd en overdag soms ook niet tot bijna niet sliep hebben we nu een meisje dat graag gaat slapen en zelfs al een paar x een nacht heeft doorgeslapen. Noortje had vanaf haar geboorte veel maag en darm problemen en daarna ook nog veel oorontstekingen door al deze lichamelijke ongenoegen had Noor geen positief gevoel bij slapen overgehouden maar een traumatisch gevoel. Dankzij Yolanda hebben we Noor weer een veilig gevoel kunnen geven in haar eigen bedje. We zijn er nog niet helemaal maar we hebben in een korte tijd al zoveel gewonnen.
Wij zijn dolgelukkig en kunnen nu voor het eerst echt genieten en wat meer ontspannen en dit dankzij maar 2 consulten van Yolanda. Iedereen die het leest en twijfelt net als ik deed hoop ik hiermee net dat kleine zetje te geven die je soms nodig hebt.

Gretje: Onze zoon is vanaf het allereerste begin een moeilijke slaper geweest. Daar waar andere kinderen hun slaap pakken wanneer ze dat nodig hebben, deed onze zoon dat niet. Niet alleen het in slaap komen was ontzettend moeilijk voor hem, ook het doen van langere slaapjes was niet aan hem besteed. Langer dan 30 tot 45 minuten per slaapje zat er niet in. Een oververmoeid mannetje was het gevolg.
Door de oververmoeidheid werd het ook steeds lastiger om hem in slaap te krijgen. Uren per dag stonden wij naast zijn bedje. Alle ‘gangbare’ tips en adviezen hadden wij al opgevolgd, alles al geprobeerd. Toen op een gegeven moment ook onze nachten steeds korter werden, zijn we op zoek gegaan naar iemand die ons wel zou kunnen helpen.
We kwamen uit bij Yolanda en vanaf het allereerste contact hadden wij er een goed gevoel bij. En achteraf blijkt dit gevoel juist te zijn geweest. De tips die Yolanda gaf zijn borstvoedingsvriendelijk en sluiten perfect aan bij alle instincten die je als ouder hebt. Zonder huilen en andere pijnlijke ‘oplossingen’ is onze zoon veranderd van een hele moeilijke slaper, in een klein mannetje dat zelfstandig in slaap kan vallen en dagelijks 1 of 2 langere slaapjes pakt. En het allerbelangrijkste: hij is nu een ontzettend vrolijk mannetje dat voldoende energie heeft om de wereld te ontdekken!

Deborah:  Wij zijn bij Yolanda gekomen omdat onze dochter Lotus van toen bijna 2 jaar nog nooit langer dan twee uur achter elkaar geslapen had. Ze werd vaak erg driftig wakker en dan waren we zo 2 uur verder voordat ze weer sliep. Ook duurde het vaak 3 uur voordat ze in slaap viel. Ze deed wel haar best om in slaap te vallen maar het lukte vaak niet. We zijn samen met Yolanda aan de slag gegaan om te ontdekken waar te beginnen. Nu gaat Lotus om 17:30 uur slapen en valt binnen de 10 minuten in slaap en ze slaap tot 7 uur. Zonder Yolanda waren we nu nog aan het zoeken. Het is een proces en zoeken en het heeft tijd nodig maar dat was het voor ons meer dan waard. Yolanda denkt mee en staat altijd klaar met een luisterend oor.

Marjolein: Onze zoon van 15 maanden had grote problemen met in slaap komen ’s avonds. Wiegen, liedjes zingen, met hem op bed liggen, uren waren wij bezig met hem. Uiteraard voor hem erg vervelend, maar voor ons ook één grote frustratie. Na één afspraak met Yolanda veranderde dit dramatisch en nu slaapt hij 9 van de 10 keer binnen 10 minuten.

Aziema: Als ouder denk je er vaak wel zelf uit te komen, vooral als je zelf ook nog met baby’s werkt en helemaal in de sfeer van natuurlijk ouderschap zit. Toch overkwam het ons dat ons dochtertje van 20 maanden met slaapproblemen kampte.  Zowel overdag sliep ze moeilijk in, soms deed ze niet eens een dutje, en ’s avonds laten slapen was altijd drama. De nachten verliepen ook vaak moeizaam met veel wakker worden en lang wakker blijven. Dankzij de hulp en richtlijnen van Yolanda kregen we weer houvast en structuur met een beter inzicht hoe alles er eigenlijk aan toe ging en waar we naartoe wilden. Als je er zelf ‘in’ zit, is de situatie soms moeilijker te overzien. Al gauw merkten we verandering in de situatie en dat gaf hoop, we voelen ons weer zelfverzekerd als ouders. Ze slaapt nu zonder moeite 2 uur in de middag, en in de avond slaapt ze steeds beter in en de nachten trekt ze soms zelfs door, en met soms een nachtvoeding heb ik helemaal geen probleem! Door dit ervaren te hebben dankzij de begeleiding van Yolanda, ga ik nu de Happiest Baby cursus volgen voor mijn volgende wondertje, want ik besef nu meer dan ooit dat een goede voorbereiding het halve werk is!

Nurlaila Karim: Mijn dochtertje van een jaar werd al maanden iedere nacht om 3 uur wakker en wilde daarna alleen nog maar onafgebroken aan de borst. Ik kwam slaap tekort en het was toch echt een probleem aan het worden. Toen heb ik één coachingsgesprek gehad met Yolanda Wolda. Ze heeft me een paar handige tips gegeven en die heb ik uitgeprobeerd. Vanaf dat moment slaapt mijn kleine meisje de hele nacht door! Ik kan iedere moeder coaching aanbevelen.

Anouk: Wat doe je als je gewend bent je baby in slaap te helpen, bijvoorbeeld door te wiegen, en je je baby wil leren zelfstandig in slaap te vallen? En het advies om je baby maar te laten huilen je totaal niet aanspreekt? Gelukkig kan Yolanda je leren hoe je dit doet. Het vergt toewijding maar het heerlijke gevoel dat je ervaart als je ziet dat je baby op een gegeven moment gemakkelijk zelf slaap valt, is niet te beschrijven! Ondertussen krijg je van Yolanda ook nog wat wijze lessen voor jezelf mee als moeder…

Dorine: ‘Het gaat buitengewoon goed hier met onze zoon. Al heel gauw na jouw sessie. Hij huilt nu als een ‘normale’ baby’ en is ontzettend vrolijk. En verder slaapt hij overdag veel langer door, soms zelfs drie en een half uur!’. Onze zoon huilde om de haverklap, schrok van geluiden en sloeg zichzelf wakker met zijn nog ongecontroleerde armen. De tips hebben goed geholpen, de Happiest Baby methode gaf veel rust waardoor hij ook niet meer van die hazenslaapjes houdt, maar gewoon lekker aan een stuk door slaapt. Wij zijn enorm geholpen met het consult!.

Danielle: Via mijn schoonzus kwam ik bij Yolanda terecht. Ons zoontje heeft verborgen reflux en was de eerste maanden erg onrustig. Door alle adviezen en tips van anderen kon ik niet meer goed bij mijn moedergevoel en raakte mijn (in)zicht vertroebeld. Yolanda heeft mij weer in mijn kracht gezet als moeder en heeft praktische tips gegeven om mijn zoontje rustig te krijgen en beter te laten slapen. Diezelfde dag met de tips aan de slag gegaan en meteen resultaat. Ik ga weer op mijn moedergevoel af en er is veel meer rust.

Ellen:  Nadat ik van alles geprobeerd had om mijn dochter van 5 weken in slaap te krijgen ben ik bij Yolanda terecht gekomen. Wat een oplossing! Met paar kleine handelingen viel ze binnen een minuut in slaap terwijl we daarvoor minstens een uur bezig waren.

Nicole: Ik weet niet of je je mij/ons kunt herinneren maar een klein anderhalf jaar geleden hebben wij een paar persoonlijke consulten gehad naar aanleiding van ons pasgeboren dochtertje Ines dat heel moeilijk sliep toen en waarbij wij erg worstelden met het laten huilen wat door onze omgeving werd gepropageerd. Wij moesten voor ons werk ook al vrij snel na de consulten naar Bangladesh vandaar dat we erg verlegen zaten om advies. Gelukkig hebben we ontzettend veel gehad aan jouw adviezen, artikelen, informatie over de Happiest Baby methode en allerlei nieuwe inzichten. Het belangrijkste dat je ons hebt meegegeven, is luisteren naar je gevoel en dat zei heel duidelijk niet laten huilen is geen verwennen. Heel veel dank voor alle hulp toen!