Call us: 070 3260268

Ervaringen coaching en cursussen

BEGELEIDING MET HAPPIEST BABY METHODE:

Sarah uit België, komt met Jef van 2 maanden. Jef huilt ontroostbaar tot wel 5 uur per dag en op sommige dagen de hele dag. Hij is twee keer opgenomen in het ziekenhuis in verband met het vele huilen, één keer via de eerste hulp. Zijn voeding is aangepast maar het huilen is niet verminderd.

Na één Happy Baby consult schrijft Sarah:
Het vele huilen is gestopt. Jef ligt hier heerlijk te slapen naast mij, het is echt prachtig om te zien! Hij heeft vanmiddag 2,5 uur aan een stuk geslapen. Dat hebben we nog nooit gezien!! We zijn echt blij dat we de rit naar Den Haag hebben gemaakt. We kunnen nu samen genieten van ons lieve zoontje en hij voelt zich zelf ook duidelijk veel beter. Hij heeft zojuist een kwartiertje naar zijn mobieltje gekeken en hij lag te kraaien van de pret. Ook dat is de eerste keer!! Ik denk dat hij zo vrolijk is omdat hij goed had geslapen voordien.

Je ziet het: we hebben vertrouwen in de toekomst nu. We hadden nooit gedacht dat het verschil zó groot zou zijn op zo’n korte tijd. Heel erg bedankt dus! Wij sturen vanaf nu alle jonge ouders met huilbaby’s jouw kant uit.

Lees Sarah’s verhaal in een aangrijpende brief. Deze brief werd op 24 juni 2014 door BabyBonding voorgelezen tijdens de Happiest Baby workshops op de NIP studiedag over excessief huilende baby’s.

Baby, 10 weken oud, werd aangemeld omdat ze overdag tussen 6 uur s’ ochtends en 1 uur s’ nachts nauwelijks sliep, alleen zeer korte hazenslaapjes. Moeder Annemiek: ‘De Happiest Baby methode werkt super! Mijn dochter is nu heel ontspannen en valt binnen een paar minuten in slaap als we de methode toepassen, echt ongelooflijk!! Ze slaapt nu van voeding tot voeding. We zijn echt heel blij dat ik naar je ben toegegaan’.

Sara komt met haar kindje van 8 weken. Haar dochter is toenemend onrustig en slaapt steeds minder goed. Vooral tussen zes uur  ’s middags tot een uur of negen ’s avonds maar ook regelmatig tot één uur ’s nachts valt ze niet in slaap. Na een ruime week mailt Sara: Ik wou je al veel eerder berichten, maar ik kwam er telkens niet aan toe. Het slapen gaat veel beter, ik zie echt een vooruitgang. Het voornaamste dat daaraan bijdraagt naast de andere tips is mijn houding. Het hielp me erg dat je mij zei dat dit (niet willen slapen, bij mama willen zijn) er gewoon bij hoort en dat ik het goed doe. Ik liet mij te veel beïnvloeden door de heersende mening dat je baby moet slapen en eten volgens schema’s en dat je dat met ferme hand moest aanhouden. Nu ben ik veel relaxter en heb ik veel meer geduld, het hoort er immers bij en gaat vanzelf over. Ik volg alleen nog maar mijn intuïtie en dat gaat hartstikke goed. Al met al veel meer rust in huis en de ” spitsuur” momenten zijn veel ontspannender. Bedankt voor je hulp!

Dorine: ‘Het gaat buitengewoon goed hier met onze zoon. Al heel gauw na jouw sessie. Hij huilt nu als een ‘normale’ baby’ en is ontzettend vrolijk. En verder slaapt hij overdag veel langer door, soms zelfs drie en een half uur!’. Onze zoon huilde om de haverklap, schrok van geluiden en sloeg zichzelf wakker met zijn nog ongecontroleerde armen. De tips hebben goed geholpen, de Happiest Baby methode gaf veel rust waardoor hij ook niet meer van die hazenslaapjes houdt, maar gewoon lekker aan een stuk door slaapt. Wij zijn enorm geholpen met het consult!.

Danielle: Via mijn schoonzus kwam ik bij Yolanda terecht. Ons zoontje heeft verborgen reflux en was de eerste maanden erg onrustig. Door alle adviezen en tips van anderen kon ik niet meer goed bij mijn moedergevoel en raakte mijn (in)zicht vertroebeld. Yolanda heeft mij weer in mijn kracht gezet als moeder en heeft praktische tips gegeven om mijn zoontje rustig te krijgen en beter te laten slapen. Diezelfde dag met de tips aan de slag gegaan en meteen resultaat. Ik ga weer op mijn moedergevoel af en er is veel meer rust.

Ellen:  Nadat ik van alles geprobeerd had om mijn dochter van 5 weken in slaap te krijgen ben ik bij Yolanda terecht gekomen. Wat een oplossing! Met paar kleine handelingen viel ze binnen een minuut in slaap terwijl we daarvoor minstens een uur bezig waren.

Nicole: Ik weet niet of je je mij/ons kunt herinneren maar een klein anderhalf jaar geleden hebben wij een paar persoonlijke consulten gehad naar aanleiding van ons pasgeboren dochtertje Ines dat heel moeilijk sliep toen en waarbij wij erg worstelden met het laten huilen wat door onze omgeving werd gepropageerd. Wij moesten voor ons werk ook al vrij snel na de consulten naar Bangladesh vandaar dat we erg verlegen zaten om advies. Gelukkig hebben we ontzettend veel gehad aan jouw adviezen, artikelen, informatie over de Happiest Baby methode en allerlei nieuwe inzichten. Het belangrijkste dat je ons hebt meegegeven, is luisteren naar je gevoel en dat zei heel duidelijk niet laten huilen is geen verwennen. Heel veel dank voor alle hulp toen!

Andere reacties:
‘ik geloof mijn ogen niet, valt ze nou in slaap?’
‘ohhh, had ik dit maar eerder geweten!’
‘van acht uur huilen naar een kwartiertje per dag! Het is alsof ik een andere baby mee naar huis heb genomen’
´de hazenslaapjes zijn verleden tijd, ongelooflijk, hij slaapt nu wel twee uur achter elkaar’
‘ze huilt nu alleen nog maar als er écht iets is’
‘ik kan eindelijk herkennen waarom ze huilt’
‘het is zo eenvoudig op te lossen, dit zou iedereen moeten weten’
‘nu kan ik eindelijk gaan genieten’
‘nogmaals veel dank voor alles, het was zo fijn en waardevol. Ik heb mijn partner ook uitgebreid geïnformeerd en die is ook erg blij!’
‘the best way I know to calm crying babies.’- Stanley Inkelis, MD, Director, Pediatric Emergency Medicine, Harbor-UCLA Hospital
‘a toolkit for making happy babies and happy parents.’ – Lewis Leavitt, MD, Director, Center on Human Development, University of Wisconsin
As seen on Dr. Phil!’
‘Roll over dr. Spock- The New York Times
‘The 5 S’s promote attachment and bonding and can calm even frantic babies!’– Attachment Parenting International (API)

BEGELEIDING BIJ SLECHT SLAPEN, HECHTING EN TRAUMA

Claudia: Ook het slapen van onze dochter gaat heel goed sinds ons bezoek aan jou. De meeste van jou tips hebben we direct doorgevoerd en het werkt! Ook hebben we zelfs al een paar nachten gehad dat ze doorslaapt, echt super fijn. De grote test was natuurlijk de geboorte van haar broertje, maar ondanks de drukte blijft het slapen gaan goed gaan, we houden vast aan het ritueel en vooralsnog gaat dat heel goed. Je tips hebben ons de handvatten gegeven en het vertrouwen dat we op de goede weg zitten, bedankt hiervoor!

Demelza komt met baby Jenna die twee tot zes keer per nacht wakker wordt en overdag alleen maar hazenslaapjes van 30 tot 45 minuten doet. Demelza mailt na een week: Vorige week woensdag ben ik samen met mijn dochter bij je langs geweest. Ik wil je graag even laten weten hoe het nu gaat. Sinds vorige week vrijdag maakt Jenna overdag prachtige slaapjes! In een ontzettend korte tijd valt ze rustig en ontspannen in slaap. Heerlijk uitgerust wordt ze wakker. Tot vorige week was ze eigenlijk na een uur alweer moe. Nu is ze tussen haar slaapjes door twee uur wakker en kan zij ook heerlijk spelen.

De nachten waren eerst nog hetzelfde, maar in de loop van de week werd Jenna ipv om de twee uur om de drie uur wakker. En vannacht slechts 1x!
Ik ben enorm trots op mn knappe dochter en ik ben jou enorm dankbaar voor alles. Wel baal ik nu nog meer van het laat maar huilen advies dat ik overal kreeg en het feit dat ik dat aanvankelijk had opgevolgd. Helaas kan ik dat nu niet meer terug draaien.
Ik hoop dat jouw methode snel nog veel bekender wordt, baby’s hoeven dus echt niet te huilen!

Jacintha: Weer even een berichtje van ons… een FANTASTISCH bericht want we zijn er door!!! Mika slaapt sinds 2 weken heerlijk door in zijn nieuwe peuterbed! Zelfs met nog weer een verhuizing tussendoor gaat het echt super goed. Tjonge wat een verademing! Dank je wel voor je luisterend oor en goede adviezen! Hartelijke groet, Jacintha

Marinka: Yolanda heeft mij met hart en ziel geholpen om vervelende gevoelens rondom mijn bevalling te verlichten. Ook had ik veel aan concrete liefdevolle tips over mijn baby qua slapen en voeden maar het meeste had ik aan haar vertrouwen in mij. Ze zette mij in mijn kracht als moeder en dat had ik nodig.

Danielle: Anderhalf jaar terug paar sessies EMDR bij jou gedaan ivm traumatische bevallingen, maar nu een piepklein geheimpje, zwanger van nummer 3! Ik voel me lichamelijk en emotioneel goed. Is voor mij ook weer een bevestiging dat de EMDR alle trauma gevoelens er vanaf hebben gehaald. We hebben er goed over nagedacht of we nog een 3e wilden, ivm mijn voorgeschiedenis, maar de wens was te groot!

Esther: Onze dochter van 3.5 jaar wordt vaak wakker ’s nachts en wil dan steeds aan de borst. Een half jaar geleden kwam ze alleen in de vroege ochtend weer bij ons in bed liggen. Maar sinds ik hoogzwanger was van haar zusje – die 3 maanden geleden geboren is – komt ze soms al vanaf 23u ’s nachts en is ze iedere paar uur wakker om vervolgens de borst te eisen. Ze komt zelfs veel vaker dan haar baby zusje… met moeheid en gewichtstoename tot gevolg. We vragen ons nu af hoe we het op een kindvriendelijke manier voor elkaar kunnen krijgen dat onze peuter weer beter slaapt en minder aan de borst komt ’s nachts.

Na twee consulten: Ze drinkt nu dus nog 1x voor het slapen en 1x ’s ochtends, en ’s nachts maakt ze ons meestal nog 1x wakker als ze bij ons komt liggen. Ze komt wel nog iedere nacht naar ons bed toe, maar dat is soms ook pas later in de nacht (bv rond 3:30u). En als ze dan in bed komt, weet ze dat ze niet aan de borst kan. Belangrijker nog, daarna wordt ze meestal niet meer opnieuw wakker tot een uur of 6 ’s ochtends. Dus dat is een groot verschil met de vele keren dat ze anders wakker werd in de vroege ochtend. Tot nu toe zijn we al heel erg tevreden! We zijn erg blij dat ze niet meer zo vaak wakker wordt en dat ze alleen ’s avonds en ’s ochtends nog aan de borst drinkt. Dank voor je hulp!

Tjimkje: Onze dochter is vanaf haar 2e week al een (zoals we het toen nog noemden) slechte slaper geweest. Ze deed overdag alleen maar hazenslaapjes en wou niet alleen zijn. Toen ze een dik jaar was lagen we uren bij haar bedje tot ze in slaap viel.  Ook werd ze ’s nachts nog meerdere keren wakker. Slopend was het en we waren radeloos. Toch zei mijn gevoel altijd dat ik haar niet wou laten huilen om zo “te leren slapen”. Al googelend kwam ik op de website van Yolanda terecht. En wat ben ik daar blij om! Ik heb een aantal keren een telefonisch consult met Yolanda gehad en zo kregen we tips en adviezen. Het heeft ons veel tijd en geduld gekost maar inmiddels hebben we een meisje die heerlijk zelf naar dromenland vertrekt, een lange middagdut doet en met regelmaat ’s nachts doorslaapt! En dat alles hebben we bereikt zonder onnodige tranen. We zijn trots op haar maar ook op onszelf 🙂 We zijn Yolanda erg dankbaar dat ze ons hierin geholpen heeft. Ontzettend bedankt voor alles.

Karli: We approached Yolanda for the first time when our daughter was experiencing ongoing sleeping problems at the age of 11 months. Yolanda was able to suggest various methods and advice that we could begin implementing immediately. This gave us a lot of confidence as we noticed immediate change in the behaviors of our daughter and her sleeping patterns. Over the past 18 months I have resumed contact with Yolanda on various occasions when my daughter has experienced sleep regressions, gone through periods of change and new phases. She has been able to coach us through these experiences with sound advice, various techniques to try depending on the situation and we have always been extremely satisfied with the outcome. Yolanda we thank you for your expertise and have truly learnt a lot about our daughter and ourselves through our consultations with you.

Annemieke: Onze kleine Jort was al vanaf het begin een moeilijke slaper en werd ’s nachts een aantal keer huilend wakker. Wanneer je hem oppakte viel hij snikkend weer in slaap en duurde het wel een half uur om hem weer rustig te krijgen. Hij kon alleen slapen wanneer wij hem wiegden of naast hem lagen. Zodra hij weer een half uurtje in zijn eigen kamer sliep werd hij wakker en begonnen we weer van voor af aan. Veelal krijg je het advies om je kindje in zijn eigen kamer en bedje te laten slapen. ‘Gewoon’ door laten huilen, vooral niet oppakken, wiegen of bij hem liggen. Vooral het door laten huilen paste totaal niet bij ons en daarom zocht ik naar een baby vriendelijkere aanpak. Na een jaar zelf ook bijna geen nachtrust te hebben gehad kwam ik op internet BabyBonding tegen. Na een consult bij Yolanda constateerde zij dat Jort helemaal geen slaapprobleem had, hij miste gewoon mijn aanwezigheid. Geen slaapprobleem?? Eerst zien, dan geloven natuurlijk. Maar na een aantal dagen aan co-sleeping te hebben gedaan hadden wij een heel ander kind. Niet meer overstuur, niet meer uren naast een bedje staan, geen frustratie………..eindelijk rust. Jammer dat wij dit niet eerder hebben geweten, we zijn echt super blij met het resultaat!

Sarah: Het wonder is geschied! Ons dochtertjes nu 8 maanden, slaapt sinds 2 weken 2 keer per dag minimaal 3 kwartier maar vaak ook een slaapje van zeker anderhalf uur! Daarnaast heeft ze deze week al 2 keer doorgeslapen van ongeveer 11 uur ’s avonds tot 7 uur ’s morgens! Ik ben blij dat ik naar mn gevoel en jou heb geluisterd en nooit heb laten huilen e.d.!

Monique: Ik heb veel gehad aan BabyBonding en ben je daar heel dankbaar voor. BabyBonding is super !!! Liefs van een herboren moeder.

Annelies: Na een hele snelle heftige, maar uiteindelijk goed verlopen bevalling had ik een zeer onrustige baby die vooral ’s nachts veel huilde. Het lukte me niet om haar voor 24.00 uur op bed te leggen. Niet alleen het slaaptekort, maar ook de heftige bevalling zorgden ervoor dat ik uitgeput raakte en niet kon genieten van mijn jonge gezinnetje. Na een gesprek met de verloskundige bleek ik een trauma overgehouden te hebben aan de bevalling. Mijn dochter had klem gezeten met haar hoofdje waardoor de bevalling erg spannend en pijnlijk was geweest. Mijn verloskundige raadde me aan om naar een psycholoog te gaan en EMDR therapie te volgen. Daarnaast vroeg ze me of ze voor mijn dochter een afspraak op de huilpoli zou maken ivm haar onrust. Over het laatste wilde ik nog even nadenken totdat ik de website van BabyBonding tegenkwam.

Bij Yolanda had ik direct het gevoel dat ik open kon vertellen hoe ik me voelde. Na een consult voor mijn dochter ben ik zelf bij haar in therapie gegaan. Tijdens de evaluatie na de twee behandelingen bleek dat ik inmiddels terug kan kijken op de bevalling zonder er heftige emoties dan wel nare herinneringen bij te hebben. Ik ben de bevalling niet vergeten, maar heb het een plekje kunnen geven. Ook heb ik in het dagelijks leven geen last meer van flash backs. Mijn partner zei laatst dat hij merkte dat het beter met me ging. Voor mij een van de mooiste complimenten. Met mijn dochter gaat het ontzettend goed. We zijn aan de slag gegaan met de tips die Yolanda ons had gegeven en onze dochter slaapt ’s nachts als een roos!

Ingrid: Hier gaat alles trouwens helemaal geweldig! Ben echt weer helemaal terug en heb het super naar mijn zin met Vera. Met Vera gaat het ook echt helemaal fantastisch! Het is een superlief meisje. Ik kan me echt niet meer voorstellen dat ik zo in zak en as heb gezeten. Gelukkig maar. 
Na een traumatische bevalling heb ik ontzettend veel aan de tips gehad die ik van Yolanda heb gekregen om de band met mijn dochtertje weer op te bouwen. Als beginnende moeder komt er een hoop op je af en daar kun je erg onzeker van worden. Bij Yolanda kon ik mijn verhaal kwijt en vandaar uit werd er gekeken naar wat goed was om te doen en hoe dit aan te pakken. En dit allemaal onder het genot van een heerlijk kopje thee/koffie bij Yolanda thuis. Dit maakt het erg persoonlijk en geeft een vertrouwd gevoel. Yolanda is een erg warm en fijn persoon om mee te praten. Ik kan het iedere moeder aanraden.

Linda: Na 1,5 tobben met onze dochter Noortje ben ik gaan zoeken op internet en kwam ik op de site van Yolanda terecht. Deze sprak mij gelijk aan maar de twijfel was er wel want we hadden inmiddels als zoveel geprobeerd zonder enig succes. Maar na het lezen van de goeie ervaringen van andere ouders heb ik Yolanda toch een email gestuurd en 2 weken later zaten we bij haar op consult. Hadden we Yolanda maar eerder gevonden denken we nu.
Want wat een verschil! Van een meisje dat s’avonds met geen mogelijkheid in slaap was te krijgen, steeds overstuur wakker werd en overdag soms ook niet tot bijna niet sliep hebben we nu een meisje dat graag gaat slapen en zelfs al een paar x een nacht heeft doorgeslapen. Noortje had vanaf haar geboorte veel maag en darm problemen en daarna ook nog veel oorontstekingen door al deze lichamelijke ongenoegen had Noor geen positief gevoel bij slapen overgehouden maar een traumatisch gevoel. Dankzij Yolanda hebben we Noor weer een veilig gevoel kunnen geven in haar eigen bedje. We zijn er nog niet helemaal maar we hebben in een korte tijd al zoveel gewonnen.
Wij zijn dolgelukkig en kunnen nu voor het eerst echt genieten en wat meer ontspannen en dit dankzij maar 2 consulten van Yolanda. Iedereen die het leest en twijfelt net als ik deed hoop ik hiermee net dat kleine zetje te geven die je soms nodig hebt.

Gretje: Onze zoon is vanaf het allereerste begin een moeilijke slaper geweest. Daar waar andere kinderen hun slaap pakken wanneer ze dat nodig hebben, deed onze zoon dat niet. Niet alleen het in slaap komen was ontzettend moeilijk voor hem, ook het doen van langere slaapjes was niet aan hem besteed. Langer dan 30 tot 45 minuten per slaapje zat er niet in. Een oververmoeid mannetje was het gevolg.
Door de oververmoeidheid werd het ook steeds lastiger om hem in slaap te krijgen. Uren per dag stonden wij naast zijn bedje. Alle ‘gangbare’ tips en adviezen hadden wij al opgevolgd, alles al geprobeerd. Toen op een gegeven moment ook onze nachten steeds korter werden, zijn we op zoek gegaan naar iemand die ons wel zou kunnen helpen.
We kwamen uit bij Yolanda en vanaf het allereerste contact hadden wij er een goed gevoel bij. En achteraf blijkt dit gevoel juist te zijn geweest. De tips die Yolanda gaf zijn borstvoedingsvriendelijk en sluiten perfect aan bij alle instincten die je als ouder hebt. Zonder huilen en andere pijnlijke ‘oplossingen’ is onze zoon veranderd van een hele moeilijke slaper, in een klein mannetje dat zelfstandig in slaap kan vallen en dagelijks 1 of 2 langere slaapjes pakt. En het allerbelangrijkste: hij is nu een ontzettend vrolijk mannetje dat voldoende energie heeft om de wereld te ontdekken!

Deborah:  Wij zijn bij Yolanda gekomen omdat onze dochter Lotus van toen bijna 2 jaar nog nooit langer dan twee uur achter elkaar geslapen had. Ze werd vaak erg driftig wakker en dan waren we zo 2 uur verder voordat ze weer sliep. Ook duurde het vaak 3 uur voordat ze in slaap viel. Ze deed wel haar best om in slaap te vallen maar het lukte vaak niet. We zijn samen met Yolanda aan de slag gegaan om te ontdekken waar te beginnen. Nu gaat Lotus om 17:30 uur slapen en valt binnen de 10 minuten in slaap en ze slaap tot 7 uur. Zonder Yolanda waren we nu nog aan het zoeken. Het is een proces en zoeken en het heeft tijd nodig maar dat was het voor ons meer dan waard. Yolanda denkt mee en staat altijd klaar met een luisterend oor.

Marjolein: Onze zoon van 15 maanden had grote problemen met in slaap komen ’s avonds. Wiegen, liedjes zingen, met hem op bed liggen, uren waren wij bezig met hem. Uiteraard voor hem erg vervelend, maar voor ons ook één grote frustratie. Na één afspraak met Yolanda veranderde dit dramatisch en nu slaapt hij 9 van de 10 keer binnen 10 minuten.

Aziema: Als ouder denk je er vaak wel zelf uit te komen, vooral als je zelf ook nog met baby’s werkt en helemaal in de sfeer van natuurlijk ouderschap zit. Toch overkwam het ons dat ons dochtertje van 20 maanden met slaapproblemen kampte.  Zowel overdag sliep ze moeilijk in, soms deed ze niet eens een dutje, en ’s avonds laten slapen was altijd drama. De nachten verliepen ook vaak moeizaam met veel wakker worden en lang wakker blijven. Dankzij de hulp en richtlijnen van Yolanda kregen we weer houvast en structuur met een beter inzicht hoe alles er eigenlijk aan toe ging en waar we naartoe wilden. Als je er zelf ‘in’ zit, is de situatie soms moeilijker te overzien. Al gauw merkten we verandering in de situatie en dat gaf hoop, we voelen ons weer zelfverzekerd als ouders. Ze slaapt nu zonder moeite 2 uur in de middag, en in de avond slaapt ze steeds beter in en de nachten trekt ze soms zelfs door, en met soms een nachtvoeding heb ik helemaal geen probleem! Door dit ervaren te hebben dankzij de begeleiding van Yolanda, ga ik nu de Happiest Baby cursus volgen voor mijn volgende wondertje, want ik besef nu meer dan ooit dat een goede voorbereiding het halve werk is!

Danielle: Het gaat goed met me. Ik heb het idee dat de ik de nare ervaringen goed heb kunnen verwerken met de EMDR. De beelden komen niet meer boven, behalve als ik er heel geconcentreerd naar op zoek ga in mijn herinneringen. Geen flashbacks of dromen meer. Het voelt nog steeds heel bevrijdend. De EMDR was voor mij een heel geschikte methode, snel, effectief, maar ook terug naar de herinnering en ermee aan het werk. Een tijdje terug is een kennis bevallen met daarna een flinke bloeding en een nacht op de intensive care. Het gaf bij mij herkenning, maar dat was het ook, zonder nare emoties erbij.

Nurlaila Karim: Mijn dochtertje van een jaar werd al maanden iedere nacht om 3 uur wakker en wilde daarna alleen nog maar onafgebroken aan de borst. Ik kwam slaap tekort en het was toch echt een probleem aan het worden. Toen heb ik één coachingsgesprek gehad met Yolanda Wolda. Ze heeft me een paar handige tips gegeven en die heb ik uitgeprobeerd. Vanaf dat moment slaapt mijn kleine meisje de hele nacht door! Ik kan iedere moeder coaching aanbevelen.

Anouk: Wat doe je als je gewend bent je baby in slaap te helpen, bijvoorbeeld door te wiegen, en je je baby wil leren zelfstandig in slaap te vallen? En het advies om je baby maar te laten huilen je totaal niet aanspreekt? Gelukkig kan Yolanda je leren hoe je dit doet. Het vergt toewijding maar het heerlijke gevoel dat je ervaart als je ziet dat je baby op een gegeven moment gemakkelijk zelf slaap valt, is niet te beschrijven! Ondertussen krijg je van Yolanda ook nog wat wijze lessen voor jezelf mee als moeder…

ERVARINGEN MAMACOACHING

Tara: Voordat ik bij Yolanda kwam voor de MamaCoaching, had ik veel last van onzekerheid. Ik voelde me een slechte moeder. Ik keek veel naar anderen en het lukte me niet om te genieten van mijn kind. Ook maakte ik me veel zorgen over de ontwikkeling van mijn kind. Ik was heel bang dat er iets niet goed met hem was, omdat hij laat was met lopen en praten. De MamaCoaching van Yolanda heeft een groot verschil voor mij, voor ons, gemaakt. Wat me opviel, was dat mijn onzekerheid eigenlijk verder ging dan alleen het moederschap. Yolanda heeft me de kern van mijn onzekerheid doen inzien, op een heel prettige manier. Ik dacht dat het niet mogelijk was om de situatie te veranderen, maar door de gesprekken met Yolanda zag ik opeens heel helder wat ik zelf kon doen. Ik denk er nog vaak aan en het helpt me nog steeds. De MamaCoaching heeft invloed gehad op mijn hele leven en dus niet alleen op mijn moederschap. Het gaat goed met mij en daardoor gaat het ook goed met onze zoon! Hij is veel vrolijker dan eerst en hij gaat ’s avonds lekker uit zichzelf slapen. Hij praat nog steeds niet, maar het mooiste vind ik dat dat me eigenlijk niet meer zo bezig houdt. Ik kan eindelijk van hem genieten. Hij is gelukkig en ik ben ontzettend, niet met woorden te omschrijven, trots op hem!

ERVARINGEN CURSUSSEN VOOR (AANSTAANDE) OUDERS


Linda: Dank voor de geweldige cursus Babybonding Yolanda! Vind je lessen inhoudelijk erg sterk en professioneel, mede door je toevoeging van internationale inzichten. Heb er veel aan gehad, een waardevolle aanvulling! Naar mijn idee niet alleen voor aankomende moeders maar ook voor een ieder die met baby’s werkt en/of geïnteresseerd is in het bieden van een veilige, stevige basis voor pasgeborenen. 
Ik wens je veel succes met je mooie werk en zal in de toekomst graag nog eens beroep doen op je psychologische deskundigheid als coach in de opvoeding. Warme groet, Linda

Merel: Door het volgen van de cursus hebben we het vertrouwen dat we onze tweede dochter een uitgeruste start kunnen geven (en onszelf ook). Yolanda is ontzettend betrokken bij zowel ouder als kind en geeft een handleiding om de baby beter te kunnen begeleiden. Het is ons, door alle wetenschappelijke onderbouwing, heel duidelijk geworden dat onze manier van reageren nu al gevolg heeft voor de ontwikkeling van onze baby naar een stabiele volwassene. De basis die we nu leggen kunnen we niet meer overdoen. Daarom zijn we blij dat we zoveel (babyvriendelijke) tips hebben gekregen.

Gisela: Wat een leerzame cursus!! Zeker aan te raden aan alle moeders (to be). Yolanda heeft de tijd genomen om alles zo goed en duidelijk mogelijk uit te leggen in een korte tijd. Het was interactief en goed voorbereid. Mijn man en ik dachten dat we veel wisten maar dat bleek niet zo te zijn, Yolanda heeft mij zoveel geleerd waardoor ik nu veel zelfvertrouwen heb gekregen als moeder to be. Dank je!! 
Naast de goedverzorgde cursus in een open en zeer ontspannen ruimte met lekkere thee en koekjes, is Yolanda een zeer open, gevoelig en meelevend persoon die veel rekening hield met ons als persoon. Wat een mooi mens!
Dank je voor de cursus en de informatie. We zullen snel weer bij je aankloppen voor een volgende cursus, Gisela en Edward (manlief was er niet bij maar ook hij is super blij met de informatie!).

Gloriana: Earlier this year, I had the pleasure and privilege of meeting Yolanda Wolda and taking BabyBonding course. I learned about her course through my doula and I am so happy that I did. I had taken several courses on pregnancy and childbirth but was at a loss about what happens after the baby is born. As a first time mother, I had a lot of questions. Yolanda’s course was there to provide the guidance I was looking for, and fortunately for me, she most graciously offered to conduct her course for me in English. If you want to learn more about the principles of parenting and how to apply them, this is definitely the course for you! Yolanda’s course material stems from her studies, her work, and her personal experience.

With her background in child psychology, her work as an infant care consultant, and experience as a mother of four, Yolanda has a lot to give. Her vast amount of knowledge and her warm, caring style means she’s not only a great source of information but also a truly wonderful teacher and a delightful person to spend time with. In her course, she shares how best to connect with your baby in real life situations and meet his needs in order to provide the secure and loving environment that is so important for his development and well-being.

I highly recommend this course for any parent or caregiver wanting to learn more about the importance the first few months of life haves on a child’s development, how to read a baby’s signals, and how to use this knowledge to establish a deep connection with your child and enhance your trust in your own intuition. Excellent course! Wonderful teacher! Highly recommended!

Contact Tarieven

Nieuwsbrief

Hoewel BabyBonding haar dienstverlening met grote zorgvuldigheid omringt, kan geen aansprakelijkheid worden aanvaard.
Deelname aan bijvoorbeeld cursus of coaching en het gebruik van het daarin behandelde vindt daarom altijd voor eigen risico plaats.