Slaapcoaching baby, peuter en kleuter

Wil jij je baby niet laten huilen maar wel zelfstandig leren (door) slapen?
BabyBonding werkt met nieuwe methoden die snel en effectief zijn. Bel vrijblijvend voor informatie of een afspraak 070 3260268.

Duurt het uren voor je baby of peuter in slaap valt of word je baby vaak wakker ’s nachts? Valt je peuter altijd huilend in slaap, of slaapt je baby alleen aan de borst? Is je peuter ’s nachts uren wakker?

Maak jij je ook zo’n zorgen of je het wel goed doet? Vraag je je af of je de verkeerde dingen hebt aangeleerd? Voel je je uitgeput, emotioneel uitgewrongen en er zijn er spanningen tussen jou en je partner? Veel ouders die in de praktijk komen hebben daar last van. En dat is ook niet zo raar, want slecht slapen heeft invloed op je kind, jou en je hele gezin.

Veel ouders maken zich ook zorgen omdat een kindje overdag niet slaapt, alleen maar hazenslaapjes doet, of uren nodig heeft om in slaap te vallen. Of ’s nachts ieder half uur wakker wordt. Bijna iedere ouder vraagt me, vaak met tranen in ogen, wat ze toch hebben fout gedaan.

Vaak hebben ouders gehoord of gelezen dat ze hun baby of peuter moeten laten huilen om beter te leren slapen. Velen hebben dat ook al uitgeprobeerd, meestal zonder succes. Maar veel ouders zeggen ook dat het tegen hun gevoel ingaat, dat alleen laten huilen.

Steeds meer onderzoeken tonen aan dat het alleen laten huilen veel stress oplevert, bij ouder en kind. En dat het negatieve gevolgen kan hebben voor de hechting en de ontwikkeling. Daarom ben ik ook op zoek gegaan naar een heel andere aanpak.

Slaapcoaching BabyBonding
In de loop van de jaren heb ik uit onderzoeken, opleidingen, artikelen en boeken uit binnen en buitenland, mijn eigen verzameling methoden en technieken gemaakt. Deze verzameling is uniek. Deze methoden zijn lief voor je baby, versterken de band tussen jou en je kind, en geven op korte en lange termijn zeer goede resultaten. Al die methoden gaan uitstekend samen met borstvoeding.

Aanpak
Tijdens het eerste consult gaan we eerst uitgebreid op zoek naar de oorzaak van het slaapprobleem. Op grond daarvan adviseer ik een methode die past bij jouw baby en jouw gezinssituatie. Daarnaast krijg je veel informatie over hoe baby’s slapen, wat je kan verwachten in de toekomst en hoe je je baby op een gezonde manier leert (door)slapen.

Peuter en kleuter slaapproblemen
Ook bij slaapproblemen van je peuter of kleuter werk ik met BabyBonding slaap coach technieken.

Traject
Meestal zijn één tot drie consulten genoeg om je kindje beter te leren slapen.

Ben je benieuwd wat BabyBonding voor jou kan betekenen? Bel voor informatie of een afspraak 070 3260268.

 Ervaringen
‘wat heerlijk Yolanda, onze dochter slaapt nu de hele nacht door’
‘van acht keer ’s nachts wakker worden naar één keer voor een voeding’
‘de hazenslaapjes zijn voorbij, ze slaapt nu twee uur achter elkaar’
‘van drie uur naar 10 minuten om in slaap te vallen!’
‘Het is ongelooflijk, ze sliep van 6 uur s ‘ ochtends tot 1 uur s’ nachts nauwelijks en ze slaapt nu van voeding tot voeding!’